Kerkstraat 14, 9140 Tielrode 03/771.39.31 directie@fsdekolibrie.be

VZW De Kolibrie

VZW De Kolibrie bestaat uit alle ouders en leerkrachten die verbonden zijn aan onze school. Samen zetten wij ons in om Freinetschool De Kolibrie te ondersteunen, zowel op financieel vlak als op vlak van participatie.

Een Freinet-werking vraagt vaak middelen die deze van de school overstijgen: extra uitstappen in het kader van een onderzoek of project, materiaal voor de werkwinkels en Freinettechnieken, alle kinderen (kleuters en lager) laten zwemmen, openluchtklassen voor alle kinderen,… Door het organiseren van verschillende activiteiten (Kolikaffee, winter- en zomerkaffee,…) brengen we dus niet alleen mensen samen, maar ondersteunen we dus ook de Freinet-werking van de school. Daarnaast vragen we ook een vrije ledenbijdrage aan de ouders. Iedere ouder beslist zelf hoeveel hij of zij wil geven, naar ieders vermogen. Sponsoring is ook mogelijk. Meer info vinden jullie hierover bij de documenten op Smartschool of hier.

Een belangrijk onderdeel van de Freinet-werking is ouderparticipatie. De VZW en de school doen regelmatig een oproep voor helpende handen: begeleiden van fietstochten, zwemmen, uitstappen,… een VZW-activiteit of het schoolfeest mee ondersteunen, een werkwinkel begeleiden, helpen op klusdagen, lees(groot)ouders, creatieve ondersteuning,… Het is gezellig, je leert het team en de andere ouders kennen, de kinderen vinden het fantastisch en als ouders is het leuk om je kinderen bezig te zien.

Om dit alles in goede banen te leiden, komen we maandelijks samen met de Raad Van Bestuur. Als ouder worden jullie hiervoor steeds uitgenodigd via Smartschool (zie ook de schoolkalender). Jullie stem en mening is belangrijk! Op deze vergaderingen evalueren we voorbije activiteiten, bespreken we nieuwe ideeën en is er terugkoppeling van de werkgroepen.

Jullie kunnen ons ‘live’ bereiken op school (spreek ons gerust aan!) of via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Tot op De Kolibrie!